Dan blijk je ineens nog een jonge God!

July 7, 2016

Het is alweer veel te lang geleden dat ik jullie op de hoogte heb gesteld van Ney zijn avonturen.

Want hij is er ondertussen wel al achter dat het nooit  saai is in Nederland.

 

Bij mijn vorige blog update waren we gestopt met de geijkte wandelingen omdat hij ontzettend gefocust was op katten en ander 'wild'. Inmiddels gaat het, nadat we dit heel rustig opnieuw hebben opgebouwd, een stuk beter. Het is wel vaak 2 stappen vooruit en 1 stap terug. Zo ging het wandelen echt super goed totdat we de verjaardag gingen vieren van onze baby die 1 werd. Omdat taart en andere lekkernij echt niet Ney veilig is hadden we de honden in de voorkamer en was het feestje in de achterkamer / in de tuin. Op zich ging dat prima, alhoewel Ney wel bij het hek stond te bedelen voor aandacht zogauw er iemand door de achterdeur kwam. Maar ze gingen ook samen lekker liggen slapen op de bank. 

 

Toch konden we de dag erna dus merken dat het wel degelijk zijn sporen achter had gelaten. Door de onderbroken slaapjes en vele prikkels verschenen de rimpels weer meer op zijn kop en was hij weer in jachtmodus. Tja, vervelend voor hem. Voor ons een beetje 'eigen schuld dikke bult'. Dus weer een paar dagen extra rustig aan gedaan en het gaat weer goed.

 

Inmiddels heeft hij ook al behoorlijk wat wandelingen los gelopen. Hier zien we ook zeker een stijgende lijn. Hij komt de helft van de tijd echt naar je toe als je hem roept. De andere helft van de tijd is hij te druk met snuffelen of heeft er even geen zin in. Volgende leerdoel is wel om het opspringen tegen mensen af te leren. Hij heeft daar een hele duidelijke voorkeur: sommige mensen moet je gewoon tegen aan springen vind hij. En het is niet eens dat hij dan gedreven wordt door enthousiasme maar op een of andere manier stralen die mensen blijkbaar iets uit waardoor hij zijn poten er even tegenaan moet planten. Gelukkig zijn de mensen in een uitrenzone wel wat gewend, en willen ze hem vervolgens wel mee naar huis nemen :)

 

We zijn deze week ook voor het eerst met hem naar de dierenarts geweest. Daar stond ik wel even raar op mijn neus te kijken want ik zag ineens een hele andere kant van Ney. Hij stond te stuiteren en te trekken en wilde naar de dierenarts toe!!! Apart. Maar ik geloof dat dit wel bekrachtigd is want hij is super verwend met velen verschillende koekjes. Hij woog 36.3 kg en ze waren zeer te spreken over hem. Een heel interessant punt is dat de dierenarts hem (op basis van zijn gebit, algehele lichamelijke gezondheid en enthousiaste gedrag) helemaal geen 7 schatte (zoals vermeld door de ACE). Ze schatte hem eerder rond de 3 jaar. Dat verklaart wel het een en ander!

Zijn hoektanden waren echter wel beschadigd. Waar ze bruin zijn gekleurd is het glazuur eraf gesleten. De dierenarts vertelde dat ze dit veel zien bij 'ketting honden'. Die proberen zichzelf vaak vrij te knagen en beschadigen daarbij voornamelijk de hoektanden. Dit paste ook weer prachtig in het plaatje van mijn idee dat het wel eens een erfhond geweest kan zijn.

 

Wie weet wat we nog meer voor verrassingen tegen gaan komen!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente posts

November 1, 2019

September 24, 2019

September 22, 2019

September 13, 2019

August 24, 2019

May 2, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg mij
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Dog Behaviour Consultant

Motueka, New Zealand

0225732232

email: info@knowyourdog.co.nz

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon