Voor het eerst op zomer vakantie!!!

August 8, 2016

Inmiddels is Ney zijn bijnaam ergens veranderd van 'Ney-tje karweitje' naar 'Ney-tje pasteitje'. Beiden belachelijke namen natuurlijk die we alleen binnen onze 4 muren gebruiken - maar het illustreert mooi hoe we het onbewust ervaren - Ney wordt steeds minder 'werk' en meer vertrouwd.

 

4 weken geleden was het dan zover. De eerste zomer vakantie voor Ney (denk ik tenminste), en ook voor ons in een nieuwe setting. Hiervoor gingen we met alleen Juno op pad in een buscamper wat super fijn camperen was. Maar nu met een baby die kruipt en twee honden leek het ons toch handiger om iets meer ruimte te hebben. We hebben dus onze buscamper ingeruild voor een auto met caravan. Van te voren hadden we het helemaal bedacht; de caravan moest een stapelbed hebben. Dan konden we Mees (onze baby) op het bovenste bed leggen, en dan was er op het onderste bed plek voor Juno en Ney. Soms zijn dit soort ideeen kansloos - dan heb je een mooi plaatje in je hoofd maar  

bedenken de honden iets heel anders. Maar in dit geval (fieuw!!) liep het zoals gehoopt! Ze sprongen direct op het onderste bed en dat bleef hun vertrouwde plek in de caravan. Zoals je zal begrijpen heeft Ney ook wel een paar keer geprobeerd om bij ons op bed te komen liggen maar ik denk dat het op 1 hand te tellen is geweest. Iets wat ik had verwacht dat hij veeeeel vaker zou proberen.

 

We begonnen aan een reis die oorspronkelijk naar Zuid Oostenrijk zou leiden. De eerste dag reden we naar Heidelberg en daar campeerden we twee nachten. Een hele fijne camping maar wel vol met ganzen (en hun poep). In het begin moest Ney daar wel op reageren maar de ganzen waren dag twee al 'gewoon' geworden. Daarna trokken we weer verder  naar het zuiden. Deze keer werd de afgelegde afstand door auto problemen een stuk korter dan verwacht, en kwamen we 'vast' te zitten op een camping in Heilbronn. Een camping met erg kleine staan-plaatsen. Hutje mutje gezellig allemaal bij elkaar. Een echte doortrekkers camping ook want de meeste mensen bleven 1 a 2 nachtjes. Dit hield ook in elke dag nieuwe honden als buren met nieuwe 'blafjes'. Ook dit was een kwestie van wennen! In het begin had hij nog wel de illusie dat hij terug moest blaffen naar de chihuahua's, de landsheer, de australian shepherds en de herder. Op een gegeven moment sloeg hij niet meer aan maar sprong hij nog wel van zijn bed af en kwam hij bij ons staan voor een aai (echt zo een "help, ik vertrouw dit niet, wat moet ik doen?" kroel). Maar dan stelden we hem gerust met wat aandacht en dan sprong  hij zijn bed weer op om verder te tukken.

 

Buiten was een ander verhaal. Langs andere honden lopen was totaal geen probleem, maar honden langs 'zijn'  caravan was een no go. Dus het was wel aan ons als baasjes om de boel goed in de gaten te houden en als we een hond aan zagen komen wandelen dan riepen we hem bij ons. Dan kwam hij heerlijk bij ons zitten en aaiden we hem.... en dan? Tja dan kan voor Ney de wereld verder vergaan. Haha nou dat is natuurlijk wat overdreven, maar het helpt hem zeer zeker om om te gaan met moeilijke situaties. Dus als de voorbijgaande hond het dan niet heel gek maakte kon hij er gewoon ontspannen naar kijken. Maar wederom - ook dit werd na een paar dagen steeds beter en makkelijker. 

 

De wandelingen tijdens de vakantie waren een VERADEMING. Wat een onwijs chille Ney hebben wij gezien. En waarom? Gewoonweg omdat we in de 2.5 week weg slechts één kat zijn tegengekomen. Dus de noodzaak om te scannen en alert te zijn viel weg en we hadden een heeerlijk relaxte hond aan de lijn. Goed, er was ook een wandeling waarbij hij een eekhoorn had gezien waarna we ook weer om zijn gedraaid terug richting kampement, maar over het algemeen hebben we heerlijk gewandeld. 

Los wandelen was wel lastiger. Omdat de omgevingen vaak echt bosrijk waren durfden we het niet aan gezien zijn jachtdrift. Juno liep wel vaak los en dat kon nog wel eens leiden tot een Ney die dacht dat ze wel samen lekker konden gaan rennen. Dus dan had je ineens een verschrikkelijke stuiterbal aan je lijn die achter zijn broer aan wilde. Soms was het dus een kwestie van een 'Ney vriendelijk' plekje vinden waar ze dan even samen los konden. Soms met succes, soms wat minder. Bij een wandeling maakte we hem bijvorbeeld los, waar hij zich eerst keurig gedroeg, en vervolgens een kleine Jack Russell in de verte zag. Hij stoof eropaf. Daar aangekomen remde hij om een keurig begroetingsritueel aan te gaan met de hond. MAAR, het baasje had zeer waarschijnlijk (zeer verrukkelijke) snoepjes in zijn zakken dus Ney was niet weg te slaan bij deze man. De man deed verwoede pogingen om Ney weg te krijgen maar het mocht niet baten. Inmiddels waren wij bijna bij de 'crime scene' beland om te helpen toen hij een groepje kinderen 600 meter verder oppikte. Daar ging hij weer! Slimmerd als hij is (Juno heeft dat soort inzichten nooit gehad) wist hij precies naar welk bruggetje hij moest rennen om zo bij de kinderen uit te komen. Gelukkig hadden deze geen eten bij zich dus stond hij al snel stil met zijn lijf tegen 1 van de kinderen aan terwijl hij geaaid werd. Toen was hij weer op de wereld en konden we hem terugroepen. Liep dus allemaal weer goed af maar jullie zulen snappen dat hij daarna weer een tijd aan de lijn zat... hihi.

 

Naarmate de vakantie vorderde werd Ney steeds relaxter. Bij elke nieuwe camping wass het weer even wennen mar daarna gaf hij niks meer om blaffende honden en zelfs voorbij wandelende honden waren (mits er wel wat ruimte tussen zat) prima genegeerd (soms had hij ze niet eens meer door volgens mj). Topper.

 

Nu weer terug in Hollande, helaas voor hem weer terug in de kattnwijk. Mijn vriend is gistern tijdens een wandeling er alweer 6 (!!) tegengekomen (en nee, dat was geen wandeling van 2 uur maar van 20 minuten). We moeten dus weer goed gaan oefenen op katten ontwijken! Mijn duistere plan om ze allemaal te gaan vangen en te voorzien van GPS tracker wordt nog niet heel enthousiast ontvangen :P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente posts

November 1, 2019

September 24, 2019

September 22, 2019

September 13, 2019

August 24, 2019

May 2, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg mij
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Dog Behaviour Consultant

Motueka, New Zealand

0225732232

email: info@knowyourdog.co.nz

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon