Kerst met de Spanjaard

January 10, 2017

Het is inmiddels al weer erg lang geleden dat ik een update heb geplaatst over onze Spaanse Spanjaard.  De overvolle feestdagen zijn inmiddels weer achter de rug dus een mooi moment voor reflectie. 

 

Wat een leukerd wordt die Ney. Er zijn zoveel dingen waarvan je vergeten bent dat hij 'dat deed' en die je in sommige situaties ineens weer te binnen schieten. Neem bijvoorbeeld de keuken. Ons huis heeft een open keuken. M.a.w. de keuken zit gewoon in de woonkamer. In het begin zogauw je je in keuken gebied bevond en met een zakje ritselde oid dan stond er een Spanjaard naast je. Met grote bruine ogen keek hij je dan heel lief aan en ging zijn neusje in de lucht. Erg begrijpelijk voor een hond die in zijn leven volgens mij aardig wat bij elkaar gebedeld heeft. Maar het kon ook wel op je zenuwen werken. Dan ging je zo stilletjes mogelijk ritselen met dingen wat natuurlijk helemaal niet werkte want er is niks mis met zijn oren... haha. Maar dat soort dingen doet hij dus niet meer. Hij snapt al dat geritsel in de keuken heus niet betekend dat er eten in het vooruitzicht is. Arme Spanjaard... haha.

 

Zo ook met blaffen. Heel soms, als wij (net) naar bed gaan schrikt hij nog van iets buiten. Onze theorie is dat dan waarschijnlijk net half in slaap valt en er dan ineens iemand voorbij het huis loopt oid. Dan wordt er dus geblaft. Dit gebeurd dus van de week en we meteen zeiden we tegen elkaar 'oh ja, dit deed hij in het begin regelmatig'. Vreemd hoe sommige dingen gewoon verdwijnen en je het je niet eens beseft.TV kijken is inmiddels echt geen enkel punt meer. Zelfs de blaffende honden doen hem niks meer. Hij heeft nu echt door dat dat niet echt is.

 

Is er dan geen wolkje meer voor de zon? Natuurlijk wel, geen hond is perfect. Hij is nog steeds vreselijk gek op knuffelen. En niet alleen met ons, maar met de hele wereld. Dus ook buiten (in losloop gebieden) rent hij wel op vreemde mensen af om zichzelf tegen hen aan te vleien in de hoop op een kroel. De meeste mensen vinden dit alleen maar fantastisch en zijn gelijk verliefd. Andere mensen zitten helemaal niet te wachten op honden en zeker als ze dan zo mooi gaan flapperen met hun armen denkt Ney 'weet je wat, ik spring wel tegen je op, dan snap je misschien wat ik wil'. Tja je zult begrijpen dat die mensen minder fan zijn.

 

Katten gaan overigens uitermate goed! Ik had het niet verwacht maar blijkbaar had dit gewoon ook veel tijd en geduld nodig. Misschien helpt het ook dat het gewoon koud is geweest de afgelopen tijd dus die beesten niet meer de hele tijd overal opduiken. In de voortuinen waar er voorheen veel zaten is hij nog wel alerter dan op andere plekken, maar daar is de kous ook wel mee af. En als hij er eentje ziet op afstand dan kan je nu zeggen 'kom maar Ney' en dan loopt hij gewoon door! Heerlijk.

 

De feestdagen gingen eigenlijk ook van een leien dakje. Met kerst zijn we nog even heerlijk met de honden over het strand gebanjerd. Wel konden we merken dat hij na een tijdje steeds vrijer werd op het strand. Op zich een goed teken maar waar hij in het begin nog wel binnen een metertje of 20 van ons af bleef werden de afstanden steeds groter. Toen hebben we de rest van de wandeling aangelijnd afgemaakt (wat hij prima vond). Het vuurwerk interesseerde hem geen ene bal. Hij vond het niet eng maar het was ook niet zo een hond die gefascineerd het vuurwerk met je gaat zitten kijken. Hij sliep gewoon rustig verder. 

 

Tot zover weer!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente posts

November 1, 2019

September 24, 2019

September 22, 2019

September 13, 2019

August 24, 2019

May 2, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Volg mij
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Dog Behaviour Consultant

Motueka, New Zealand

0225732232

email: info@knowyourdog.co.nz

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon